Regionaal

Prikken zonder afspraak op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond

Op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kun je vanaf maandag 16 augustus 2021 zonder afspraak een prik (vaccinatie) krijgen. Op de meeste locaties kun je binnenlopen op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur en op zondag van 10 tot 17 uur.

Je kunt voor een prik zonder afspraak terecht op de priklocaties die nog open zijn. Let op, sommige locaties zijn niet alle dagen van de week open of sluiten binnenkort.

Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk is niet meer 7 dagen per week open. Dat heeft onder andere te maken met het afnemende aantal prikafspraken. Deze locatie is nu zo’n 3-4 dagen per week open, en de GGD zorgt er in principe voor dat de afspraken op die dagen worden ingepland.

Zoals het nu gepland is gaat na 12 september 2021 sporthal de Wissel in Ridderkerk dicht als priklocatie en korfbalvereniging KCR mag er weer gebruik van gaan maken

Welk vaccin krijg ik?

Op de meeste locaties krijg je het Pfizer-vaccin. Op Katendrecht prikt de GGD ook met het Janssen-vaccin en vanaf 23 augustus ook op vaccinatielocatie Schuttersveld in Rotterdam. Je kunt zelf aangeven welk soort prik je wilt.

Kan ik mijn tweede prik zonder afspraak krijgen?

Ja, dat kan. Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten. Dit geldt voor het Pfizer-vaccin. Voor het Moderna-vaccin moet je 28 dagen wachten. Voor het Moderna vaccin, kun je alleen nog in Ridderkerk terecht voor de 2e prik.

Let goed op dat de locatie waar je de prik krijgt ook het juiste vaccin heeft.


Duurt prikken zonder afspraak langer?

Als je zonder afspraak komt prikken kan het zijn dat je even moet wachten. Dat komt omdat we je op locatie moeten registreren in het GGD systeem. De GGD vraagt hiervoor je begrip. Zo kunnen zij iedereen zo goed mogelijk helpen.

Locaties waar je terecht kan voor een prik zonder afspraak.