Regionaal

RET: geen contant geld meer in bus

Busreizigers van de RET kunnen vanaf 15 december 2019 alleen nog maar betalen met pin en creditcard. Het is dan niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bussen van de RET.

Waar busreizigers die zonder ov-chipkaart reizen nu nog contant betalen voor hun 2-uurskaartje of ticket voor de BOB-bus, kunnen zij vanaf 15 december in de bus alleen nog betalen via pin of creditcard. De RET draagt hiermee bij aan de veiligheid op de bus en volgt de landelijke trend om in het OV alleen nog kaartbetalingen, OV-chipkaarten en (barcode) tickets te accepteren. Bij een groot deel van de Verkoop- en oplaadautomaten op metrostations kan nu al niet meer met contant geld worden betaald. Contant betalen blijft wel mogelijk via de RET Servicepunten.

Deze week start de RET de informatiecampagne naar reizigers. Onder meer de schermen in bussen, abri’s, posterruimtes en digitale media worden ingezet om reizigers erop voor te bereiden dat ze vanaf 15 december op de bus betalen via pin of creditcard. Ook krijgen buschauffeurs informatiekaartjes, die ze de komende weken bij contante betalingen aan reizigers kunnen overhandigen. Dit wordt ondersteund met informatieteams die in aanloop naar half december bussen en bushaltes aandoen om reizigers te informeren.

Naast betalen met pin is het ook mogelijk om met je smartphone of smartwatch te betalen, via de barcode app van de RET koop je dan een barcode ticket. Alleen op de trams van de RET kunnen reizigers nog met contant geld betalen, ook dat gaat op termijn veranderen.