Regionaal

RET stijgt in reputatie

De RET is in de reputatieranglijst MT500 van de UvA en managementblad MT in een jaar tijd gestegen van plek 205 naar plek 17. Maurice Unck, algemeen directeur: “Daar zijn we heel erg blij mee. Reputatie is bovenal operatie, dus dit is een compliment aan alle collega’s. Van buschauffeur tot directeur en van monteur tot manager. Daarnaast is de manier waarop we communiceren van belang voor de ranking.”

De MT500 is een onderzoek naar de reputatie van Nederlands grootste bedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van professor Henk Volberda van de Universiteit van Amsterdam en in samenwerking met managementblad MT. Dit is het negentiende jaar op rij dat het onderzoek plaatsvond.

Voor de MT500 beoordelen managers en directeuren van organisaties elkaars bedrijven, binnen de eigen branche – de zogenaamde peer-to-peer review. Het idee daarachter is dat je beter kunt oordelen over een bedrijf in dezelfde branche dan over een organisatie die verder van je af staat. Ze geven een top drie meest bewonderde bedrijven en oordelen onder andere op klantgerichtheid, de kwaliteit van de uitvoering (‘operational excellence’) en goed werkgeverschap.   

MT noemt het behalen van een toppositie ‘een kroon op het werk van uw organisatie’. “Een goede reputatie kun je immers niet kopen en bereik je enkel door over een lange periode moeilijke zaken heel goed uit te voeren”, aldus MT-hoofdredacteur Remy Ludo Gieling. Dit jaar staat ASML op 1, Tata Steel op 2 en Shell op 3. Met een zevende plek is de NS de enige vervoerder boven de RET.

In het kader van de stijging is vandaag ook een interview met Maurice Unck verschenen. Daarin geeft hij zijn visie op het leiden van een bedrijf met een sterke traditie in tijden van grote verandering.