Ridderkerks Jeugd Orkest wint prijs

Het Ridderkerks Jeugd Orkest van Muziekschool Ridderkerk won op zaterdag 15 februari de prijs voor ‘Meest leuke gimmick’ tijdens het 11de ToBe HaFaBra Jeugdfestival in het Energiehuis, Dordrecht. Slagwerk Ensemble Solid Alblasserdam won de prijs voor ‘Beste muzikale prestatie’. 

HaFaBra staat voor harmonie, fanfare en brassband. De negen deelnemende orkesten kregen van organisator ToBe cultuurcentrum allemaal een halfuur podiumtijd in theaterzaal Ketel 2. Behalve de twee ‘eerste prijzen’ waren er ook deelnemersprijzen te verdienen. Na ieder optreden van 30 minuten kreeg het orkest feedback van de strenge en rechtvaardige jury bestaande uit: Leon Vliex en Joop Nijholt. De jury gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het niveau, de energie en het enthousiasme van de orkesten. 

Juryrapport winnaars

Het Ridderkerks Jeugd Orkest won ‘Meest leuke gimmick’, omdat zij geluidstechniek, vleugel en dans (turnen) met elkaar combineerden. De prijs voor ‘Beste muzikale prestatie’ werd gewonnen door Slagwerk Ensemble Solid Alblasserdam: zeer indrukwekkend slagwerk ensemble dat opviel door het uitstekende samenspel, strakke tempi en het indrukwekkende instrumentarium.

Nieuwkomers

Samen met Jeugdorkest Pro Patria was het Ridderkerks Jeugd Orkest (Muziekschool Ridderkerk) een nieuwkomer bij het festival. De andere deelnemende orkesten waren: SMS Orkest Excelsior Papendrecht, Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer, Jeugdslagwerkgroep Harmonie Slikkerveer, Opstap Solide Alblasserdam, Opstap Solid Alblasserdam, Solide Alblasserdam en Solid Alblasserdam. Nadat het laatste orkest gespeeld had ging de jury in beraad om de twee winnaars van het HaFaBra Jeugdfestival 2020 aan te wijzen.

Foto: Danny van der Weck