Regionaal

Rijnmond Big Band Show uitgezonden met kerst op Radio en TV Rijnmond

Rijnmond zendt met kerst de Rijnmond Big Band Show uit. Deze theatershow in Theater aan de Schie in Schiedam is een initiatief van Rijnmond-presentator Bart Nolles. De show brengt twee uur swing, easy listening en veel muziek uit de jaren 50 en 60 van Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Michael Bublé en vele anderen.

De West Coast Big Band begeleidt de Rotterdamse zanger Franklin Brown, de Nederlandse jazzlegende Laura Fygi en het Rotterdamse talent Catalijne. Bart Nolles is gastheer van de Rijnmond Big Band Show.

Gratis toegang

Deze muzikale avond wordt voor de derde keer door Rijnmond uitgezonden en heeft het afgelopen jaar vijf keer plaatsgevonden. Bij alle edities is de toegang voor publiek gratis. De Rijnmond Big Band Shows zijn bedoeld voor eenzame ouderen. Ook wil Rijnmond mensen die door de huidige financiële tijd, waarin een avondje naar het theater niet voor iedereen mogelijk is, een mooie, swingende avond bezorgen.

De show is met kerst te zien op TV Rijnmond, te beluisteren op Radio Rijnmond en terug te zien op rijnmond.nl en in de Rijnmond-app. Op tv wordt deel één van de Rijnmond Big Band Show op eerste kerstdag 25 december vanaf 15.00 uur uitgezonden, en daarna elk uur herhaald. Deel twee is op tweede kerstdag 26 december 2022 vanaf 15.00 uur te zien. Ook op Radio Rijnmond kun je de show beluisteren, op eerste en tweede kerstdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur.
 

De Rijnmond Big Band Show is een coproductie van Theater aan de Schie en Rijnmond en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Theia, CSU en Terlouw Rotterdam B.V.