Regionaal

Rotterdam overgenomen door Make-A-Wish wandelaars

Eindelijk was het zondag 14 juli zover: de allereerste City Wish Walk Rotterdam. Maar liefst 500 wandelaars hebben de veters gestrikt en zijn door de straten van Rotterdam gelopen om geld op te halen voor Stichting Make-A-Wish Nederland. Het wachten was de moeite waard: er is een mooi bedrag van €29.197,57 opgehaald. 

Weten dat jouw allerliefste wens uit gaat komen zorgt voor een essentieel verschil, zeker als je ernstig ziek bent. Dat is wat Make-A-Wish doet en wat wenskind Laurens (18) kan beamen. Hij onderging zware chemo’s om Non Hodgkin te sterk af te zijn. “Het was te zwaar. Ik kon niet meer”, vertelt hij. Maar alles veranderde door zijn wens, het gaf Laurens een ankerpunt, een reden om door te gaan. 

City Wish Walk maakt de cirkel rond 

Dat het inmiddels goed gaat met Laurens was afgelopen zondag te zien. Hij liep 6 km mee voor nóg meer wensen. “Een wensvervulling is niet alleen een wens, het geeft zoveel kracht. En die kracht wil ik doorgeven”, zei hij vlak voor de start. Samen met Hanneke Verburg, directrice Make-A-Wish Nederland, en Rob Geus, kok en tv-presentator, stuurde Laurens de deelnemers de straten in van Rotterdam om daarna zelf bij de stoet aan te haken. 

Een onvergetelijke dag

Het was een prachtige dag met blije gezichten, een gezellige sfeer én een mooie opbrengst voor Make-A-Wish. “Hiermee kunnen er nóg meer allerliefste wensen gerealiseerd worden voor ernstig zieke kinderen. De volgende City Wish Walk wordt later bekend gemaakt, maar één ding is zeker: hier stopt het niet”, aldus Kirsten van Doorn van de organisatie. 

Foto’s: Paul Fafianie