Regionaal

Rotterdam verandert in skatepark tijdens RTM World Cup Skateboarding

40 skateboarders uit 13 verschillende landen haalden vrijdagmiddag halsbrekende capriolen uit in de straten van Rotterdam. Deze zogeheten streetspot sessions waren het startschot voor het driedaagse skateboardtoernooi RTM World Cup Skateboarding, dat op 14, 15 en 16 september in de Maasstad plaatsvindt.

Op zaterdagmiddag zal op het skatepark aan de Westblaak om de prijzen gestreden geworden. De beste skaters zullen om 18.00u in de finale tegen elkaar uitkomen. Het prijzengeld bedraagt €10.000,-. In het verlengde van het skatetoernooi wordt op het Eendrachtsplein het muziekfestival Zephyr-010 georganiseerd, waar diverse bands en DJ’s staan geprogrammeerd. Dit is tevens de plek waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.


‘Rotterdam is rauw’

‘Als je op marmer wilt skaten ga je naar Barcelona, voor beton moet je in Los Angeles zijn en Rotterdam staat in de internationale skatescene vooral bekend als rauwe stad vol plekken die zich erg goed lenen om je skills in de praktijk te brengen. Wat dat betreft is het een waanzinnige plek om dit toernooi te organiseren’, aldus professioneel skateboarder Douwe Macaré.

Olympische Spelen

Organisator Martijn Oostdijk is content dat het toernooi in Rotterdam plaatsvindt: ‘Skateboarden zal tijdens de Olympische Spelen in Tokyo (2020) voor het eerst als volwaardige Olympische sport beoefend worden. Daarom is het goed om dit soort toernooien naar Rotterdam te halen. Behalve dat het een spectaculaire sport is om naar te kijken, zit er ook een hele subcultuur aan vast, die je bij veel andere sporten niet ziet. Dat maakt het interessant voor bedrijven en steden om dit soort evenementen te steunen. Het is niet voor niets dat een merk als Red Bull zich aan dit evenement verbonden heeft. Als we dit de komende jaren goed oppakken, kan RTM World Cup Skateboarding een nieuwe publiekstrekker voor de stad Rotterdam worden.’

Street Culture Weekend #wooosh

RTM World Cup Skateboarding is onderdeel van het ‘Rotterdam Street Culture Weekend’. In dit weekeinde worden er diverse evenementen georganiseerd die in het teken van street culture staan, zoals POW! WOW! Festival, de ARTgoot en de uitreiking van de Street Art Awards Benelux.