Regionaal

Rotterdams Sportcongres trekt 350 bezoekers

Op woensdag 17 oktober organiseerde Rotterdam Sportsupport het Rotterdams Sportcongres 2018. Het evenement werd door 350 bezoekers van meer dan honderd verschillende sportverenigingen uit Rotterdam en de regio bezocht. De bestuurders, kaderleden en trainers deden op de Hogeschool Rotterdam kennis op over actuele thema’s die spelen op de club. Ook werd er stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van Rotterdam Sportsupport.      

Gert-Jan Lammens, directeur bij Rotterdam Sportsupport, sprak op de Hogeschool Rotterdam zijn dank met name uit aan de bezoekende clubvrijwilligers. “Ik kijk terug op een geweldige avond. De hoge opkomst bewijst maar weer dat er veel vertrouwen is in het werk van Sportsupport. Mijn hoop is dat verenigingsbestuurders, trainers en andere bezoekers naar huis zijn gegaan met tal van nieuwe ideeën, contacten en inzichten om het verenigingsleven nog sterker, vitaler én toekomstbestendiger te maken.”

Interview

Het centrale thema tijdens het Sportcongres was De Toekomst van de Sportverenging. De avond startte plenair met een voorstelling van Ewald van Kouwen over Positief Coachen. Ook interviewde de gastheer van de avond, Etiënne Verhoeff, wethouder Sven de Langen. In dit interview benadrukte de wethouder het belang van vitale en toekomstbestendige sportverenigingen voor de stad Rotterdam. “Ik wil dat alle Rotterdammer, jong en oud, terecht kunnen bij een sportvereniging. Wij moeten er dus samen voor zorgen dat onze verenigingen niet alleen nu, maar ook over twintig jaar al die sportende Rotterdammers kunnen laten voetballen, rugbyen, hockeyen, tennissen, handballen, etc.” De Langen kondigde ook aan dat hij samen met de verenigingen wil werken aan een actieprogramma voor verenigingen. “Als we slim gebruik weten te maken van alle potentie die er is binnen onze verenigingen kunnen er nog veel meer mensen sporten, elkaar ontmoeten en actief zijn.”

Na de plenaire sessie konden de bezoekers verschillende themasessies volgen, zoals onder meer de moderne bestuurder, fluitend naar je vrijwilligerswerk en vloggen voor je club. Deze sessies leverde de clubvrijwilligers waardevolle informatie op, die onder meer bruikbaar is voor het toekomstbestendig maken van de sportvereniging. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel voor alle deelnemers, waar ex-hockeyinternational Kitty van Male een door haar gegeven clinic verlootte.