Spaar uw haar een jaar én doneer op Wereldkankerdag

Ruim twee jaar geleden doneerden 95 mensen in het Maasstad Ziekenhuis hun haar ten behoeve van haarwerken voor patiënten die door chemotherapie hun haar verliezen. Deze succesvolle hartverwarmende actie wordt in samenwerking met Stichting OOK herhaald.

Haarwerken kunnen van synthetisch materiaal gemaakt worden of van echt haar. Het maken van haarwerken van natuurlijk haar is namelijk afhankelijk van het aanbod. Daarom worden enthousiaste haardonateurs gevraagd. Zij kunnen hun haar laten groeien om hun lokken op Wereldkankerdag 4 februari 2020 te doneren in het Maasstad Ziekenhuis.

Zo kunt u meedoen

Dit is de kans om met een grote groep vrouwen mee te doen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus de vraag is ook vriendinnen, moeders, dochters en buurvrouwen enthousiast te maken. Alle type haar is welkom. Om een goed haarwerk te maken, is minimaal 25 centimeter haar nodig. Bij opgave van deelname ontvangen de deelnemers periodiek een digitale nieuwsbrief met fabels, feitjes en tips over haar, kanker en andere  onderwerpen die daarmee verband houden. Mensen die enthousiast zijn geworden en mee willen doen, kunnen zich aanmelden en meer informatie vinden via: www.maasstadziekenhuis.nl/haardonatie

Hartverwarmende actie

Begin 2016 ontstond bij Heleen van ’t Hoff-Klein, fysiotherapeut in het Maasstad Ziekenhuis, het idee voor een haardonatie actie voor patiënten met kanker die door de chemotherapie hun haar verliezen. Tijdens de revalidatie zag zij haar patiënten kaal worden. Heleen: “Het verdriet en de pijn die patiënten daarvan hebben, is enorm groot. Ik besefte dat het voor mij geen moeite is om mijn haar te laten groeien. Dus waarom zou ik dat niet doen en mijn haar doneren?” Het idee was geboren. Nog niet wetende dat dit zou leiden tot een grootse haardonatie op 2 februari 2017 in het Maasstad Ziekenhuis, die samen met Stichting OOK werd georganiseerd. Twintig kappers werkten belangeloos mee om 95 deelnemers aan de actie een korter geknipt kapsel te geven en de op die manier verzamelde haardossen veilig te stellen voor het goede doel: een mooi haarwerk voor degenen die het zo nodig hebben.