Regionaal

Speciale thuisopdrachten voor buitenles thuis

Meer dan 2700 scholen schreven zich al in voor de Nationale Buitenlesdag van dinsdag 7 april. Hoewel de Nationale Buitenlesdag door de huidige omstandigheden is verzet naar het begin van het nieuwe schooljaar kunnen kinderen ook thuis naar buiten om te leren. Met speciale thuisopdrachten roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton kinderen op om ook naar buiten te gaan. Op gepaste afstand van elkaar natuurlijk!

In verband met de coronacrisis is de database met Buitenlessen op buitenlesdag.nl deels openbaar gemaakt. Aanvullend daarop zijn er nu ook thuisopdrachten beschikbaar. Dit zijn opdrachten die kinderen zelf (met hun ouders) buiten kunnen uitvoeren. De organisatoren van Buitenlesdag hopen zo leerkrachten of ouders te helpen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en het in beweging houden van de kinderen.

Buitenles is gezond

Het coronavirus vraagt veel van ons. Een nieuwe manier van (thuis)werken of leren en sport, vakanties en uitjes die opeens wegvallen. Door buiten te leren zijn kinderen even in een andere omgeving aan de slag, weg van de laptops en iPads. Dat werkt stimulerend en is vooral ook leuk! Daarnaast brengen buitenlessen kinderen in beweging in de buitenlucht. Door buiten te zijn (ook in tuin of balkon) maak je vitamine D aan. Zelfs met een hele kleine hoeveelheid zonlicht! En buiten zijn en bewegen (in een natuurlijke omgeving) werkt ontspannend. 

Over Nationale Buitenlesdag 

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! In 2019 deden 2700 scholen mee. De Nationale Buitenlesdag van 2020 vindt plaats aan het begin van het nieuwe schooljaar. De nieuwe datum volgt binnenkort.