Regionaal

Stormachtige taferelen bij toneelvereniging ATOS

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022 werd door toneelvereniging ATOS ‘OEPSSS … Nu doet hij het weer!’ gespeeld. Voor het eerst sinds corona kon er weer voor veel publiek een avondvullend blijspel worden gespeeld. Dit keer liet de toneelvereniging het stuk op een cruiseschip spelen, waarop van alles aan de hand was.

Corruptie, moord, verdriet: heftige emoties kregen hun plaats. Dit alles speelde zich af in een fraai decor met bar, hut 12, zonnedek en zwembad. Het decor paste bij de stijl van auteur Arwin Hordijk (tevens speler): hij is wars van statische taferelen, maar laat gebeurtenissen in verschillende ruimtes plaatsvinden. Dat zorgde voor een hectisch geheel, waarbij de diverse rollen ook zorgden voor hilariteit. Arie Animatie (Theus van Vliet) was de verbindende komische rol tussen de scenes, een rol die met verve werd vervuld.

In het laatste bedrijf brak een zware storm uit, wat voor de regisseur een hele uitdaging geweest moet zijn geweest om het goed te laten uitbeelden. De loterij was bijzonder komisch vormgegeven door de matrozen Sylvia Maris en Miranda van Roon.  Een nazit in de foyer maakte voor de bezoekers een gezellige avond compleet.