Regionaal

Succesvolle editie regionale talkshow BAR-talk terugkijken

Woensdag 9 februari 2022 vond de derde editie plaats van de regionale talkshow BAR-talk. In de uitverkochte theaterzaal van Theater het Kruispunt werd er letterlijk en figuurlijk een podium geboden aan lokale onderwerpen, initiatieven en artiesten. Dit was een groot succes. De uitzending kan nu online worden teruggekeken. De talkshow voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zat, zoals elke editie, boordevol spraakmakende onderwerpen, interessante interviews, sport, een proeverij, politiek en muziek. 

Hoofdgast DJ Paul Elstak

DJ Paul Elstak vertelt in de uitzending over zijn carrière, zijn muziek, de gabberscene en het contrast met zijn rustige privéleven, dat zich dus jarenlang in de BAR-regio afspeelde. Ook krijgt hij én het publiek tijdens BAR-Talk een bijzondere muzikale ode te horen van de lokale ‘troubadours’ Van Bezemwijk. Vincent en Lex van Van Bezemwijk maken een verrassende mengeling van kleinkunst en nederpop. De groep wordt ook wel vergeleken met The Kik en The Amazing Stroopwafels. 

Verkiezingen 

In aanloop naar de verkiezingen besteedt BAR-Talk aandacht aan drie lokale politici uit de BAR-regio die afgelopen jaar landelijk in de belangstelling stonden. Florian Pronk werd als ‘refo-YouTuber’ prominent zichtbaar in de landelijke verkiezingscampagne van de SGP, Reshma Roopram was kandidaat-voorzitter voor de PvdA en Lennart van der Linden trad toe tot de Eerste Kamer namens de Fractie-Nanninga, een politieke afsplitsing van het Forum voor Democratie. Hoe is het om landelijk te opereren, met alle aandacht die daarbij hoort? Hoe voer je een goede politieke campagne én hoe kijken zij naar de aankomende verkiezingen? Op de BAR-kruk worden hen pittige en grappige dilemma’s aan hen voorgelegd. 

Proeverij

De proeverij stond dit keer in het teken van bier. De Vaanbrouwers brouwen diverse streekbieren uit de regio. Welk biertje het beste smaakte zie je in BAR-talk. 

Lokale ondernemers in de coronacrisis

Presentator Hans Groenendijk gaat ook in gesprek met drie lokale ondernemers over de coronacrisis. Ridderkerker Sanie Patty bezocht tijdens de pandemie alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. Waarom deed hij dit? Wat leverde het hem op? Waar at hij de lekkerste hamburger en zal hij kilo’s aangekomen zijn? Susie de Pont van Anytime Fitness vertelt wat de coronacrisis met onze gezondheid heeft gedaan en hoe we (weer) gezond kunnen leven. Horecaondernemer Dennis Boom van Spruit eten & drinken wordt geïnterviewd over wat voor impact de coronacrisis heeft op de horeca. 

Cultuur

Spoken Word artist Nabil Tkhidousset brengt een ode aan een hele speciale liefde. En Merel geeft de leukste culturele tips uit de regio. 

Terugkijken? 

BAR-talk is vanaf nu terug te zien op bar-talk.nl. Meer informatie is te vinden op bar-talk.nl.  Tips voor de redactie voor de volgende editie kunnen worden gemaild naar info@bar-talk.nl.