Regionaal

Tijdelijke zorglocaties worden afgebouwd

Op 27 maart 2020 heeft de voorzitter van de VRR, gezien de toen oplopende druk op de zorgcapaciteit in Nederland en de regio Rotterdam Rijnmond, besloten om in de regio Rotterdam Rijnmond tijdelijke zorglocaties in te richten.

Dat waren onder andere Rotterdam Ahoy en de hotels Van der Valk Ridderkerk en Wings. Voor Ahoy is gekozen omdat deze locatie ‘makkelijker’ flexibel uit te breiden was naar 680 bedden. Op 21 april was de tijdelijke zorglocatie Ahoy voorzien van 82 bedden en klaar om mensen op te vangen.

De maatregelen die we de afgelopen maanden met zijn allen in Nederland en onze regio hebben genomen om het coronavirus onder controle te krijgen, hebben gelukkig hun vruchten afgeworpen.

Na overleg de afgelopen weken met zowel de ziekenhuizen als de andere zorginstellingen in de regio is gebleken dat extra zorgcapaciteit buiten de verschillende zorginstellingen niet langer nodig is. Daarop heeft de voorzitter van de VRR op 11 mei besloten de tijdelijke zorglocaties Ahoy, Van der Valk Ridderkerk en Wings af te bouwen.