Regionaal

Twee nachtafsluitingen toe- en afrit Dordrecht (A15/N3)

Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van afrit Dordrecht (A15) vanuit Rotterdam richting Dordrecht (N3). De afrit krijgt er een rijstrook bij voor een betere doorstroming van het verkeer. Op vrijdagnacht 14 april en zaterdagnacht 15 april wordt de laatste hand hieraan gelegd. Dan worden de oude portalen over de weg verwijderd en nieuwe geplaatst. De afrit richting Dordrecht (23) vanuit Rotterdam is tijdens deze nachten afgesloten voor het verkeer. Ook de oprit van de N3 naar de A15 is dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluitingen

Nachtafsluitingen afrit Dordrecht (23): vanuit Rotterdam richting Dordrecht:

  • Vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur
  • Zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur

Nachtafsluitingen oprit vanuit Dordrecht richting Rotterdam (N3/A15):

  • Vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur
  • Zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur

Tijdens iedere nacht worden er op de A15 telkens 4 verkeersstops uitgevoerd, hierbij wordt het verkeer in beide richtingen kortdurend stilgezet. Deze verkeersstops duren telkens maximaal 15 minuten en zijn nodig om de oude portalen veilig weg te kunnen halen en de nieuwe te kunnen plaatsen.

Omleidingen wegverkeer

Het verkeer wordt omgeleid naar de N3 via de volgende afrit (nr. 24, Sliedrecht-West). Omleidingen staan op gele borden aangegeven.

Werkzaamheden

Op de afrit van de A15 vanuit Rotterdam wordt een extra rijstrook voor rechts afslaand verkeer aangelegd (N3 richting Dordrecht/Papendrecht). De aannemer heeft kabels en leidingen geïnstalleerd en riolering en vangrails aangelegd. Ook liggen er nieuw asfalt en lussen en is de belijning  aangebracht. De resterende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude portalen en het plaatsen van nieuwe portalen voor de bebording. 

Geluidshinder

Werkverkeer zal af en toe veiligheidssignalen geven bij achteruitrijden. Omdat er ’s nachts gewerkt wordt kan hierdoor geluidshinder ontstaan. Aannemer Heijmans doet er alles aan om deze hinder zoveel mogelijk te beperken en heeft de omwonenden hierover geïnformeerd.

Hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

Advies aan weggebruikers

Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;

Houd rekening met extra reistijd

Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;

Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.