Regionaal

Tweeduizendste bevalling in Ikazia Ziekenhuis

Op zaterdag 7 september beviel mevrouw Feray Zorlu Öksüz van haar tweede kindje in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia. Met de komst van zoontje Kaan viert het ziekenhuis haar 2000e bevalling van dit jaar. Algemeen Directeur de heer Kievit kwam de ouders persoonlijk feliciteren en verblijdde de Rotterdamse familie met een mooie bos bloemen, een knuffel en een kinderstoeltje. 

Het was voor mevrouw Öksüz bijzonder om als tweeduizendste patiënt in het Rotterdamse Ikazia te bevallen. “Kaan – wat ‘machtig’ betekent in het Turks – is eerder gekomen dan verwacht dus het is erg leuk dat dit precies de 2000e bevalling bleek te zijn. Kaan is een flink jongen van 3810 gram met een grote bos haar. Ook mijn tweejarige zoontje is in Ikazia geboren. Ik ben erg trots op mijn twee jongens!”, aldus mevrouw Öksüz.

Over het Moeder en Kind Centrum 

Mevrouw Öksüz beviel onder begeleiding van gynaecoloog van Ginderen, kinderverpleegkundige i.o. Pam Oorebeek en kraamverzorgende Jolinda Scherpenisse. Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie een gevoel van thuis. Daarbij hebben ze de zekerheid van medische zorg vlakbij. De kersverse ouders en hun baby kunnen na de geboorte op een eigen kamer blijven om samen zo veel mogelijk tijd door te brengen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Marita Schutrup, medewerker Communicatie, Ikazia Ziekenhuis, telefoon 010-2975953

Op de foto, van links naar rechts: algemeen directeur de heer Kievit, familie Öksüz, kraamverzorgende Jolinda Scherpenisse, kinderverpleegkundige i.o. Pam Oorebeek en gynaecoloog dr. B. van Ginderen.