Regionaal

Van Gelder Ridderkerk finalist Rotterdamse Ondernemersprijs

De finalisten van de Rotterdamse Ondernemersprijs en de Nieuwe Helden-prijs zijn bekend! Tijdens een lunch op het Rotterdamse stadhuis ontving wethouder Economie Roos Vermeij de genomineerden, jury en partners. Nog maar drie bedrijven dingen mee naar de Rotterdamse Ondernemersprijs, die op 17 mei in nieuwe stijl en met hernieuwd elan wordt uitgereikt in de iconische Rotterdamse Citrusveiling. Wordt Van Gelder Ridderkerk, Ampelmann of Yource de opvolger van Tchai International, dat in 2019 werd bekroond met de 36ste Rotterdamse Ondernemersprijs?

De 3 finalisten

Eén van de drie finalisten wint over een paar weken de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs, de prijs voor de beste ondernemer in de metropool Rotterdam. Uit een recordaantal aanmeldingen selecteerde de jury 3 finalisten: uit uiteenlopende branches, maar stuk voor stuk uitzonderlijk presterende bedrijven, geleid door top-ondernemers. Wordt het Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne en hyperduurzame leverancier van aardappels, groenten en fruit? Of Ampelmann, een bedrijf met internationale bekendheid dat met bijzonder technisch vernuft op wereldwijde schaal mensen en goederen op zee veilig laat oversteken? Of finalist Yource, de onbetwiste marktleider in de Benelux op het gebied van klantcontact? “Wij zijn heel erg blij met deze sterke en grenzeloos ambitieuze finalisten,” aldus Ellen van Dam, voorzitter van de jury van de Rotterdamse Ondernemersprijs, “het wordt een superspannende ontknoping”.

Over de Rotterdamse Ondernemersprijs

De Rotterdamse Ondernemersprijs is dé award voor ondernemerschap in de metropool Rotterdam. Het vormt daarbij een podium dat de erkenning van excellent ondernemerschap centraal stelt. De oorsprong van de Rotterdamse Ondernemersprijs ligt bij de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam die het platform hebben opgezet voor het stimuleren van ondernemerschap in de stad. Rotterdam is de snelst groeiende regio op ondernemersgebied en een award als de Rotterdamse Ondernemersprijs heeft daarvoor de volle aandacht. De uitreiking van de prijs vindt dit jaar plaats op 17 mei 2022, de nominatieperiode liep tot 24 januari 2022.