Regionaal

Verkeershinder door afsluitingen Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel (A29). In juni is de tunnel daarom een weekend en twee nachten afgesloten.

De tunnel is afgesloten van vrijdag 2 juni 22.00 uur tot maandag 5 juni 5.00 uur richting Bergen op Zoom, in de nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni van 00.00 uur tot 5.00 uur richting Rotterdam en in de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni van 00.00 uur tot 5.00 uur richting Bergen op Zoom.

Omleidingen en extra reistijd

Het advies is: werk zoveel mogelijk thuis of reis met de fiets of het ov als dat kan. Gaat u met de auto? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd, die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Verkeer wordt omgeleid. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel tolvrij voor het verkeer in de afgesloten rijrichting. Tijdens de afsluitingen is de overtocht bij de volgende veerponten gratis:

  • Veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen: gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren, voor auto’s en voetgangers niet.
  • Veerpont Rhoonsveer: gratis voor (brom)fietsers en voetgangers.
  • Veerpont tussen Puttershoek en Zwijndrecht: gratis voor (brom)fietsers en voetgangers.


Meer informatie

Check de actuele verkeerssituatie op uw route via renovatieheinenoordtunnel.nl voor u vertrekt. Op de website van Rijkswaterstaat leest u wat u kunt doen om files te voorkomen. Volg Rijkswaterstaat op Twitter of bel gratis 0800-8002.