Vers kraanwater na de zomervakantie

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers.

Tijdens de zomervakantie staat alles in huis even stil. Ook het water in de leidingen. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Het is niet meer vers en het smaakt minder lekker. Door na thuiskomst van vakantie  1 minuut alle kranen open te zetten en de wc’s een keer door te trekken, zijn waterleidingen in huis goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan. Om het advies bekend te maken, vraagt Oasen op social media aandacht voor het doorspoeladvies. Via Twitter, Facebook en Instagram wil het drinkwaterbedrijf zoveel mogelijk klanten bereiken met deze boodschap.

Scholen

Voor de zomervakantie ontvingen alle scholen waaraan Oasen kraanwater levert, een brief met daarin de oproep de kranen door te spoelen bij de start van het nieuwe schooljaar. Als geheugensteuntje kregen de scholen een setje kraanhangers met dit advies. Zo starten alle leerlingen en leerkrachten in het nieuwe schooljaar met lekker en vers drinkwater van goede kwaliteit.

Duurzaam

Om waterverspilling tegen te gaan, adviseert het drinkwaterbedrijf het doorgespoelde water op te vangen in een emmer of gieter. Op deze manier kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld de plantjes water te geven of mee schoon te maken

Op www.kraan1minuutopen.nl staat alle informatie over de campagne.