Regionaal

Vrije inloop voor (booster)vaccinatie regio Rotterdam

Het is vanaf aanstaande maandag 17 januari 2022 niet meer nodig eerst een afspraak te maken om een corona-inenting te kunnen krijgen. Wie een booster wil of een eerste of tweede vaccinatie kan zich gewoon bij één van de zeven priklocaties in de Rotterdamse regio melden. Er komen geen extra ‘popup-locaties bij die dichter’ in de buurt zijn.

De GGD Rotterdam-Rijnmond kan het maken van afspraken gaan versoepelen, omdat de grote drukte aan het zetten van boosters achter de rug is. 

Een legitimatiebewijs en mondkapje zijn nodig om de prik te kunnen krijgen.

Iedereen die dat wil, kan nu langskomen voor een eerste, tweede of boosterprik. Wie langer dan drie maanden geleden een coronabesmetting of -vaccinatie kreeg, komt in aanmerking voor de booster. Een boostervaccinatie pept de afweer tegen het coronavirus als het ware weer op. Hiermee wordt de verspreiding van het virus beperkt. Door de booster te halen draag je bij aan het beschermen van de samenleving. De omikronvariant die op dit moment heerst is minder gevaarlijk, maar geeft nog altijd een kans op ziekenhuisopname of long-covid.

Meer informatie over de beschikbare openingstijden en locaties zie website