Regionaal

Wantijbrug (N3): nachtafsluitingen wegens onderhoud

Rijkswaterstaat voert in de nacht van maandag 27 november op dinsdag 28 november en in de nacht van dinsdag 28 november op woensdag 29 november een functionele test uit aan de Wantijbrug (N3). Het betreft het beweegbare deel van de brug, waardoor deze in beide richtingen is afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Planning van de werkzaamheden

Van maandagavond 27 november 22.00 tot dinsdagochtend 28 november 05.00 uur en van dinsdagavond 28 november 22.00 tot woensdagochtend 29 november 05.00 uur is de Wantijbrug (N3) in beide richtingen afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer.

Omleidingen en adviesroutes

  • Verkeer komend vanaf Papendrecht richting Dordrecht wordt omgeleid via de aansluiting Staart of via de A15 en de A16;
  • Verkeer komend vanaf de A16 richting Gorinchem wordt omgeleid via knooppunt Ridderkerk;
  • Vanaf de A16 is Dordrecht centrum bereikbaar via de reguliere route.

(Brom)fietsers worden in groepen doorgelaten, waarbij rekening moet worden gehouden met een wachttijd tot 30 minuten. De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft tijdens de nachtafsluitingen grotendeels in stand. Ook hier moeten reizigers rekening houden met vertraging.

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van bruggen te controleren, laat Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uitvoeren. Deze zijn nodig om veilig gebruik en de bereikbaarheid van bruggen te waarborgen. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.