Regionaal

Weekendafsluiting A15 bij knooppunt Ridderkerk 

Rijkswaterstaat herstelt medio april 2024 een voegovergang op de A15 richting Europoort ter hoogte van knooppunt Ridderkerk. Dit deel van de A15 vanaf Capelle richting Europoort is vanaf vrijdag 12 april 22.00 uur en maandag 15 april 05.00 uur afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de parallelbaan van de A15. 

Tijdens deze afsluiting wordt op 14 april extra drukte verwacht omdat tegelijkertijd de marathon in Rotterdam plaatsvindt. Plan je route dus van tevoren en volg de omleidingen. 

Afsluiting

Weekendafsluiting A15 bij knooppunt Ridderkerk richting Europoort 

  • Van vrijdag 12 april 22.00 uur t/m maandag 15 april 05.00 uur

Let op: tijdens het weekend van 12 tot 15 april wordt extra drukte op 14 april verwacht, omdat dan ook de afrit 24 Feijenoord op de A16 is afgesloten vanwege de marathon. Advies is om niet om te rijden via de lokale gemeentelijke wegen maar de omleidingen op de borden langs en boven de weg te volgen.

Omleiding wegverkeer

  • Verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan van de A15 richting Rotterdam-Europoort

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert regulier onderhoud uit aan de snelwegen. Tijdens de weekendafsluiting voert Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit aan een voegovergang. De voegovergang wordt vervangen, nadat de deze in februari met een tijdelijke maatregel is hersteld.

Advies aan weggebruikers

  • Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek.