Regionaal

Weekendafsluiting A15

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 juli tot maandag 22 juli 2019 werkzaamheden uit aan de snelweg A15 richting Tiel tussen Papendrecht en knooppunt Gorinchem.

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 juli 22.00 uur tot maandag 22 juli 2019 05.00 uur werkzaamheden uit aan de snelweg A15. Deze vinden plaats tussen de aansluiting met de autoweg N3 bij Papendrecht en knooppunt Gorinchem richting Tiel. Hiervoor is het nodig om alle rijstroken af te sluiten.

Omleidingsroutes A15

Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A16, de snelweg A59 en de snelweg A27. Bestemmingsverkeer naar Hardinxveld, Giessendam en Sliedrecht kan gebruikmaken van de N214 en N216. Toerit Gorinchem (27) is tijdens het weekend open.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Hulpdiensten kunnen in geval van nood de werkzaamheden passeren.

Over de werkzaamheden A15

Tijdens het weekend voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit. Ook worden de verlichting en vangrail onderhouden, het gras gemaaid, de goten geveegd en de kolken gereinigd. Voorafgaand aan de afsluiting kunnen al voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. 

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Bron: Rijkswaterstaat