Werkzaamheden Beneluxtunnel (A4)

Van vrijdag 26 maart tot en met maandag 29 maart is de Beneluxtunnel afgesloten vanwege werkzaamheden.

Rijkswaterstaat sluit van 26 tot en met 29 maart de Beneluxtunnel in beide richtingen af, voor alle verkeer, wegens werkzaamheden. Vanwege verkeersmanagement en verkeersveiligheid wordt ook de Ketheltunnel in zuidelijke richting afgesloten. In de afbeelding hieronder staan de afsluitingen en omleidingen aangegeven. 

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 26 maart 21.00 uur tot maandag 29 maart 05.00 uur.
Als de werkzaamheden door weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan worden deze uitgesteld tot het weekend van vrijdag 26 april 21.00 tot maandag 3 mei 05.00 uur.

Wat merkt u hiervan?

Er worden omleidingsroutes ingesteld. Het verkeer naar het zuiden over de ring A4 (Rotterdam-Zuid, Bergen op Zoom en Europoort) wordt omgeleid via de Ring Rotterdam: van de A20 naar de A16 naar de A15. Het verkeer naar het zuiden vanaf de A4 wordt via de A4 in noordelijke richting omgeleid naar de A13 en het verkeer naar het noorden over de ring A4 (Rotterdam-Noord, Amsterdam en Den Haag) wordt omgeleid via de Ring Rotterdam van de A15 naar de A16 naar de A20.

De Benelux voetgangerstunnel en de fietstunnel zijn afgesloten. Er is voor voetgangers en fietsverkeer een pendeldienst beschikbaar. Tijdens deze afsluiting mag u de fiets meenemen in de metro (tussen de haltes Vijfsluizen en Pernis).

De tunnels zijn toegankelijk voor nood- en hulpdiensten.

Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.