Regionaal

Werkzaamheden Heinenoordtunnel (A29)

De Heinenoordtunnel (A29) is in het weekend van 7 tot en met 9 januari tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de tunnel en testen daarvan.

De Heinenoordtunnel is afgesloten op de volgende tijden:

Vrijdag 7 januari 22.00 uur tot zaterdag 8 januari 09.00 uur tunnelbuis richting Rotterdam, inclusief oprit Oud-Beijerland (21).
Zaterdag 8 januari 22.00 uur tot zondag 9 januari 09.00 uur tunnelbuis richting Bergen op Zoom, inclusief oprit Barendrecht (20). 

Omleidingen

Verkeer richting Barendrecht/Rotterdam (richting noorden):
– Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
– Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Verkeer richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden):
– Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
– Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd (bovenop de gebruikelijke reistijd), afhankelijk van het tijdstip, tussen de 10 en 15 minuten. 

Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl. Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel.