Regionaal

Werkzaamheden snelweg A16

Van vrijdag 25 september 22.00 uur tot maandag 28 september 05.00 uur 2020 wordt er gewerkt aan de snelweg A16 in de richting van Rotterdam, tussen de aansluiting met de autoweg N3 en knooppunt Ridderkerk-Zuid. 

De A16 blijft tijdens de werkzaamheden open voor doorgaand verkeer, maar met minder beschikbare rijstroken in beide richtingen. Het werk vindt plaats aan het Spoorviaduct en de Drechttunnel en bestaat uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en onderhoud aan geleiderails.


Afsluitingen

Tijdens de werkzaamheden zijn afgesloten: 2 rijstroken tussen Dordrecht-Centrum en Hendrik Ido-Ambacht in beide richtingen, de toerit 22 Zwijndrecht richting Rotterdam en de 2 rijstroken van de linker tunnelbuis van de Drechttunnel richting Rotterdam.

Omleidingen en adviesroutes

Vanuit Zwijndrecht wordt verkeer richting Rotterdam omgeleid via toerit 22 Zwijndrecht (richting Breda), afrit 21 Dordrecht-Centrum (richting Breda) en de Laan der Verenigde Naties naar toerit 21 Dordrecht-Centrum (richting Rotterdam). Verkeer vanuit Rotterdam richting Antwerpen op de A15 uit Rotterdam-Zuid en op de A16 vanaf de Van Brienenoordbrug wordt geadviseerd om te rijden via de A15, A29, A59, A17 en terug naar de A16. Vanuit Breda – knooppunt Zonzeel wordt verkeer richting Rotterdam wordt geadviseerd om te rijden via de A59, A27 en A15.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Bron: Rijkswaterstaat