Wethouders vragen steun provincie voor culturele sector

Veertien cultuurwethouders in Zuid-Holland (onder wie de Ridderkerkse wethouder Marten Japenga) hebben het provinciebestuur om steun voor de culturele sector gevraagd. Ze willen voorkomen dat er door de coronacrisis een grote kaalslag gaat ontstaan.

De wethouders wijzen op het grote belang van het culturele aanbod voor de aantrekkelijkheid van gemeenten als woonplaats, vestigingsplaats voor bedrijven en bestemming voor toeristen. “Cultuur heeft niet alleen artistieke en sociale waarde, maar is ook van grote economische betekenis, zeker in een tijd waarin regio’s nationaal en internationaal concurreren”, schrijven de wethouders in hun brief.

Met de brief onderschrijven de wethouders de brandbrief die de directeuren van 24 schouwburgen en theaters onlangs aan de provincie hebben gestuurd. De nu gestuurde brief is een initiatief van de Dordtse cultuurwethouder Piet Sleeking en is verder, naast Ridderkerk, ondertekend door de cultuurwethouders van Albrandswaard, Alphen aan de Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Gouda, Leiden, Papendrecht, Rotterdam, Schiedam en Zoetermeer.

Volgens de provincie is er 16 juni een gesprek met alle wethouders over de problemen in de culturele sector.