Regionaal

Wooncompas realiseert betaalbare woonruimte voor zorgmedewerkers Aafje in De Aarhof

Woningcorporatie Wooncompas en zorgorganisatie Aafje hebben de handen ineengeslagen om betaalbare woonruimte te realiseren voor (nieuwe) zorgmedewerkers van Aafje. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een woningaanbod van 32 eenpersoonsstudio’s en 2 tweekamerappartementen in het pand van voormalig verzorgingshuis De Aarhof in Rotterdam-Zevenkamp. Deze samenwerking is een uniek initiatief in de regio Rotterdam.

Een thuis voor zorgmedewerkers 

“Mensen die in de zorg werken, zijn van grote waarde voor de samenleving. Tegelijkertijd is dit ook een groep die op dit moment moeilijk een woning vindt in de stad. Daarom zien we het als een mooie en belangrijke opdracht om deze mensen een thuis te kunnen bieden”, vertelt Peter Kranenburg, directeur Vastgoed bij Wooncompas. Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur Aafje: “Aafje biedt ruimte voor ontwikkeling van haar medewerkers en als het even kan ook woonruimte. Wij zijn dan ook ongelofelijk blij met deze samenwerking en dit woningaanbod. Zo maken we het werken bij Aafje nog aantrekkelijker. Bovendien is wonen met collega’s heel gezellig, zeker als je jong bent. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer! Eigenlijk een moderne variant van de zusterflat van vroeger.” 

Woningaanbod 

De studio’s zijn uitsluitend bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. In de tweekamerappartementen mogen wel twee personen wonen. Deze maand wordt een modelstudio ingericht. Toekomstige huurders kunnen zich inschrijven via Stichting Aafje, met als voorwaarde dat zij een arbeidsovereenkomst hebben of krijgen bij Aafje van minimaal 24 uur per week.

Tijdelijke huur 

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in september hun intrek nemen in De Aarhof. Huurders krijgen een huurcontract van maximaal twee jaar.