Regionaal

Yes! Kinderopvang ontwikkelt leerzaam zomerpakket voor VVE-peuters

Tijdens de vakanties zijn de peuterspeelgroepen gesloten. De peuters gaan tijdens de zomervakantie zes weken niet naar de peuterspeelgroep. Dit is voor kinderen met een VVE-indicatie een lange periode. Zeker omdat de peuterspeelgroepen ook gesloten waren tijdens de coronacrises. Daarom heeft Yes! Kinderopvang voor deze kinderen een zomerpakket ontwikkeld. In dit pakket zitten allerlei materialen waarmee de peuters zich in de zomervakantie spelenderwijs kunnen vermaken en ontwikkelen. 

Een rugzak vol ontwikkelmateriaal

VVE-kinderen hebben een indicatie vanuit de gemeente. Zij volgen een programma dat gericht is op het verminderen of voorkomen van een taal- en ontwikkelachterstand. Dit is belangrijk om een goede aansluiting te hebben als ze naar de basisschool gaan. De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld om de achterstanden van de VVE-kinderen door de coronasluiting te verkleinen. Daarom heeft Yes! Kinderopvang een rugzak vol ontwikkelmateriaal ontwikkeld. De inhoud is gericht op de pedagogische doelen: motoriek, sociaal-emotioneel, taal- en rekenontwikkeling. Er zitten onder andere een strandbal, dominospel, insectenpotje, stapelbekers en een prentenboekje in. Met deze materialen en de uitleg voor ouders, kunnen ze in de zomervakantie aan de slag om spelenderwijs de ontwikkeling te blijven stimuleren, net zoals op de opvang. Een aantal materialen zijn te leen, andere materialen mogen ze houden. De VVE-peuters van Yes! Kinderopvang ontvingen voor de start van de zomervakantie de rugzakken. Wat waren ze blij met hun rugzakken en de leuke inhoud!

Filmpjes voor alle peuters van Yes! Kinderopvang

Tijdens de zomervakantie maken de pedagogisch medewerkers van Yes! Kinderopvang regelmatig leuke en informatieve filmpjes. Op deze manier blijven de peuters vertrouwd met hun pedagogisch medewerkers en krijgen ouders tips om leuke activiteiten met hun peuters te ondernemen. Tijdens de gesloten periode in de coronacrises hebben de pedagogisch medewerkers hier ervaring mee opgedaan. De filmpjes zijn toen zó enthousiast ontvangen dat Yes! Kinderopvang heeft besloten om hier in de zomervakantie mee door te gaan. De filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina’s van de locaties van Yes! Kinderopvang.  

Alle informatie over de locaties en mogelijkheden bij Yes! Kinderopvang vindt u op www.yeskinderopvang.nl.