Ontdek IJsselmonde

Bloggers struinen over Eiland IJsselmonde

Vorige maand bezocht een aantal bloggers het altijd maar weer verassende Eiland IJsselmonde. Vier bloggers – Saskia, Natascha, Merel en Cilla– waren uitgenodigd in het Buijtenland van Rhoon om meer te leren over de unieke polder op het Eiland en de bijzondere gewassen die hier groeien.

Het Buijtenland van Rhoon is een bijzondere polder in het gebied. Hier werken boeren aan natuurinclusieve landbouw: kleinschalig en goed voor de natuur. Historische gewassen die van de Nederlandse bodem waren verdwenen zijn terug van weggeweest en boeren doen hun best om de natuur weer in balans te brengen. Hoewel het polderlandschap nu al erg mooi is, wordt er de komende jaren gewerkt aan het nóg mooier maken van de natuur. Leuk voor bezoekers en ondernemers. Hierbij wordt rekening gehouden met de rijke historie en traditie van de polder. Alle belanghebbenden kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van de grootste natuurinclusieve landbouwpolder van Nederland.

De bloggers werden door gebiedsbeheerder Arjan Ponsen meegenomen voor een wandeling door de polder: de struinroute. Hier wandelden ze over onverharde paden langs de akkers. Op deze manier kregen de bloggers een goed beeld van welke gewassen er in het gebied groeien. Fruit, tarwe, bieten, aardappels en het vergeten huttentut zijn hier voorbeelden van. Onderweg vertelt Arjan van alles over de historie van het gebied en hoe er nu met veel zorg en aandacht zo geplant wordt dat de biodiversiteit ieder jaar meer kan floreren. Aan het einde van de dag genieten de bloggers van een lunch gemaakt met streekproducten.

Wil je nog meer te weten komen over dit bijzondere gebied? Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je luisteen naar een PODCAST met mooie verhalen over HET GEBIED. Benieuwd naar de blogs? Lees deze HIER.

Foto’s: Saskia Sampimon-Versneij