Ontdek IJsselmonde

Chic wandelen en lekker eten

Tip van de week: Op culinaire wandeling in Rhoon

In plaats van een buitenlandse vakantie gaan we dit jaar dagjes uit rondom huis. Er is op Eiland IJsselmonde en in de omgeving van alles te beleven. Op deze mooie zomerzaterdag gaan we chic wandelen rondom het kasteel van Rhoon. Het kasteel is goed bereikbaar met de metro, fiets en biedt parkeerplekken; dus mogelijkheden te over. Wij wandelen vanaf de metrohalte in vijf minuten naar de oude kern van Rhoon, met een prachtig kerkje, oude herberg en natuurlijk het kasteel. Na een kop koffie in herberg Het Wapen van Rhoon gaan we op pad. Over lange lanen en bruggetjes, onder oude bomen door. We wachten even op onze beurt om een charmant haagje te passeren; daar wordt namelijk net een stralend bruidspaar vastgelegd. De Engelse tuinen, de Baroktuin en het kasteelbos zijn namelijk een populaire plek voor trouwfoto’s. Geen wonder; het is hier ronduit schitterend.

We meanderen door de aangelegde tuinen die in volle bloei staan en steeds duikt het witte kasteeltje weer op aan de horizon. Het kasteel zoals we het nu kunnen bewonderen, is gesticht in de 16e eeuw, maar de geschiedenis gaat terug tot de twaalfde eeuw. Via een poortje laten we de tuinen achter ons en dwalen we het kasteelbos in van ruim 13 hectare. Onderweg passeren we zelfs twee kleine grienden; wilgenplantages van weleer en nu schitterende, wilde natuurgebieden. Het is aangenaam lopen over kronkelende paden, door bos en later langs velden met paarden en smalle waterwegen. Rond lunchtijd hebben we het gebied verkend en strijken we neer op het zalige terras van Biggo, het restaurant in het Kasteel van Rhoon, om op dikke kussens in de zon te genieten van heerlijke gerechtjes en een goed glas wijn. We voelen ons dichtbij huis vandaag enorm op vakantie.

Een halve dag rondom Rhoon kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoekje aan de Rhoonse grienden, de Oude Maas oever of het Valkensteynse bos.

Nieuwsgierig geworden of zin om zelf te wandelen of culinair genieten? Kijk voor meer informatie over hotspots, activiteiten, routes en de prachtige natuurgebieden op Eiland IJsselmonde op www.ontdekijsselmonde.nl en op www.facebook.com/OntdekIJsselmonde 

Je achtertuin is groter dan je denkt!

Foto’s: Sjors Robeiro Edison