Ontdek IJsselmonde

De paden op, de lanen in

Tip van de week: Op kinderavontuur op Eiland IJsselmonde

Met de kinderen op pad deze zomer? Het Eiland IJsselmonde heeft van alles te bieden om lekker buiten te zijn met kinderen van alle leeftijden. Op www.ontdekijsselmonde.nl zijn ideale dagjes uit samen te stellen.

Wij gaan op de fiets en zoeken daarom hotspots uit die dicht bij elkaar liggen en te befietsen zijn voor twee jonge kinderen. We starten met het Doe-pad in de Carnisse grienden. Dit pad voert door de schitterende natuur van de griend, door wilgengangen en over bruggetjes. Onderweg kom je steeds een vraag of opdracht tegen; een goede manier om buiten zijn en de natuur beleven leuk te maken voor kinderen. Na de wandeling rijden we door naar Boerderij de Buytenhof. Op deze zorgboerderij kun je bloemen plukken, net als fruit. Mooi om te laten zien hoe alles groeit en bloeit. Op het terras zit je met lekker eten heerlijk in het groen, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin of op het erf. Geen tijd voor terras? In de winkel verkopen ze streekproducten voor onderweg.

Aangesterkt door de boerenlunch duiken we iets verderop de Johannapolder in om in het Klimbos lekker beschut tegen de zon de hoogte op te zoeken. We klauteren van boom naar boom, via houten platforms, veilig gezekerd natuurlijk. Stiekem is dit niet alleen voor kinderen heel leuk! Zwerfpaden leiden ons na het avontuur verder de polder in, naar fijne speel- en picknickplekken. Eten kan erna bij Tasman en hopelijk in de toekomst weer bij het herbouwde Abel. In plaats van het Klimbos, kun je je ook uitleven bij AAP, een avonturenpark met stormbaan en zwemstrandjes.

Op weg terug maken we nog één stop. Alpaca’s zijn immers helemaal hot. In je interieur, als print op kleding, maar ook in het echt. Op Eiland IJsselmonde kun je deze wollige dieren van dichtbij gaan bekijken. Boerderij De Willemshoeve is een B&B en heeft een grote kudde alpaca’s. Boerin Els gebruikt de zelfgesponnen wol van hun eigen dieren om er kleren van te breien. Ze verkoopt de vacht ook, maar dan ongesponnen. Eerst maar eens leren breien, zien we dan wel weer verder.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie over speelplekken en andere hotspots, activiteiten, routes en de prachtige natuurgebieden op Eiland IJsselmonde op www.ontdekijsselmonde.nl en op www.facebook.com/OntdekIJsselmonde.

Je achtertuin is groter dan je denkt!