Gloednieuwe verhalenwandeling door onontdekt wandelgebied

Wandelen is populairder dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus trekken steeds meer mensen de wandelschoenen aan om er op uit te gaan in Nederland. Maar de Hoge Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug kennen ze nu wel. Gelukkig is daar Eiland IJsselmonde. Onder de rook van Rotterdam vind je hier schitterende en unieke natuurgebieden En vanaf 22 juli is wandelen hier extra leuk met de gloednieuwe Verhalenwandeling.

Verhalenwandeling in unieke natuur
Op Eiland IJsselmonde zijn dankzij het getij van de Oude Maas natuurgebieden ontstaan die je nergens anders in Nederland vindt. Je wandelt hier door stille wilgenjungles vol bloemen door stormbos en door vogelrijke polders. Dichtbij de stad ben je hier in unieke natuur. Maar dat weet nog lang niet iedereen! Leer de verborgen parels op Eiland IJsselmonde kennen via ontdekijsselmonde.nl/wandeling.

De verhalenwandeling neemt je mee langs de 10 mooiste plekken op Eiland IJsselmonde. Op het kaartje zie je waar deze plekken zijn. Bij elke plek staat een verhaal klaar om te beluisteren. Leer meer over de natuur, de bijzondere geschiedenis van het Eiland en de flora en fauna onderweg. De routes zijn zelfstandig te lopen. Je luistert de verhalen gewoon zelf, wanneer het jou uitkomt op je telefoon. Thuis vast luisteren kan natuurlijk ook.

Eiland IJsselmonde
Ingeklemd tussen Rotterdam en Dordrecht ligt het verrassend groene en onontdekte Eiland IJsselmonde Soms liggen de gebieden goed verstopt achter woonkernen of bedrijventerreinen, maar eenmaal gevonden is het er prachtig wandelen, fietsen, varen of vogelspotten. Op Eiland IJsselmonde vind je groene oases met zeldzame grienden, ruige stormbossen, landschapstuinen en bijzondere polders met allerlei vogels. Maar ook gezellige dorpen, kasteeltjes en molens. Een unieke plek leuk voor jong en oud!

Ontdek IJsselmonde
Ben je nieuwsgierig geworden naar het onontdekte Eiland IJsselmonde? Luister dan nu naar de verhalenwandeling via www.ontdekijsselmonde.nl/wandeling.

Kasteel van Rhoon