Ontdek IJsselmonde

Nieuwe verhalenwandeling neemt je mee langs unieke natuur onder de rook van Rotterdam

De lente is volop aangebroken en het heerlijke zonnige weer nodigt uit om de natuur in te gaan. Maar de Hoge Veluwe of Utrechtse Heuvelrug kennen we nu allemaal al aardig. Gelukkig is daar Eiland IJsselmonde. Onder de rook van Rotterdam vind je hier schitterende en unieke natuurgebieden. Het is hier vanaf dit paasweekend extra leuk wandelen met 8 gloednieuwe audiotracks van de Ontdek IJsselmonde Verhalenwandeling.


Verhalenwandeling in unieke natuur

Op Eiland IJsselmonde zijn dankzij het getij van de Oude Maas unieke natuurgebieden ontstaan die je nergens anders in Nederland vindt. Je wandelt hier door sprookjesachtige grienden vol bloemen, ruige stormbossen en vogelrijke polders. Dichtbij Rotterdam ben je hier in unieke natuur. Maar de achtertuin van Rotterdam heeft nog lang niet iedereen ontdekt! Leer de verborgen parels op Eiland IJsselmonde kennen via ontdekijsselmonde.nl/wandeling.

De verhalenwandeling neemt je mee langs de 18 mooiste plekken op Eiland IJsselmonde. Op het kaartje zie je waar deze plekken zijn. Bij elke plek staat een verhaal klaar om te beluisteren. Leer meer over de natuur, de bijzondere geschiedenis van het Eiland en de flora en fauna onderweg. De routes zijn zelfstandig te lopen. Je luistert de verhalen gewoon zelf, wanneer het jou uitkomt, op je telefoon. Thuis vast luisteren kan natuurlijk ook.


Eiland IJsselmonde

Onder de rook van Rotterdam ligt het verrassend groene en onontdekte Eiland IJsselmonde. Soms liggen de gebieden goed verstopt achter woonkernen of industrie, maar eenmaal gevonden is het er prachtig wandelen, fietsen, varen of vogelspotten. Op Eiland IJsselmonde vind je groene oases met zeldzame grienden, ruige stormbossen, landschapstuinen en bijzondere polders met allerlei vogels. Maar ook gezellige dorpen, dijkjes, kasteeltjes en molens. Een unieke plek, leuk voor jong en oud!