Ontdek IJsselmonde tipt … Cultuur snuiven op Eiland IJsselmonde

Zin in een actieve middag? Kom wandelen op Eiland IJsselmonde en ontdek de unieke natuur aan de oever van de Oude Maas.

Om de middag gelijk goed te beginnen, starten we met een wandeling door de unieke natuur van de Rhoonse en Carnisse Grienden. Dit zijn voormalige wilgenplantages, waar de natuur tegenwoordig haar gang mag gaan. De grienden vormen een zoetwater getijdenlandschap; tweemaal per dag stroomt het water van de Oude Maas het gebied in en uit. Dit zorgt voor unieke flora en fauna, zo groeien er allerlei bijzondere soorten mos, planten en paddenstoelen. Zelfs de bever laat zich hier weer zien! Avontuurlijke smalle paadjes leiden je tussen de bomen het prachtige gebied in. Voor je het weet sta je middenin een wilgenjungle.

Als je bij de Carnisse Grienden de wilgengangen weer verlaat, is het zo’n tien minuten lopen naar de Gaatkensbult. Hier kun je een mooie wandeling maken. Bovenop de bult heb je een prachtig uitzicht over de Oude Maas, de Carnisse grienden en de skyline van Rotterdam. Hier vind je ook het bijzondere kunstwerk ‘Sky, Moon, Mirror, Environment’;  deze grote spiegel is het herkenningspunt van de bult.

Wanneer je de bult weer hebt verlaten is het zo’n 10 minuten lopen naar de haven bij de Gaatkensplas in Barendrecht. Hier kun je aan het water heel fijn neerstrijken bij één van de restaurantjes. Kies je voor de Japanse, Griekse of Portugese keuken? Je sluit de actieve middag gegarandeerd op een heerlijke manier af.

Benieuwd naar deze route of een andere wandelroute? Op www.ontdekijsselmonde.nl vind je alle routes op het prachtige Eiland IJsselmonde.