Ontdek IJsselmonde

Ontdek IJsselmonde tipt: Develbos

Het Develbos ligt in Zwijndrecht. Dit stukje natuur is een aantal jaar geleden in zijn oude staat hersteld. Voor de bewoners van Zwijndrecht, maar ook voor bewoners uit andere delen van Eiland IJsselmonde, is het Develbos een heerlijk stukje natuur waar je kunt wandelen en de hond kunt uitlaten. In grote delen van het gebied mag de hond ook los lopen.

Het bos ligt dichtbij het bewoonde gebied. Toch voelt dit niet zo wanneer je er doorheen loopt. Je waant je veel verder van de stad dan je eigenlijk bent. Het bos bestaat uit diverse wandelpaden, ruiterpaden, mooie open plekken en een groot meer.

Ook kun je hier heel mooi vogels spotten. De verwachting is dat het vogelaantal en de diversiteit aan vogelsoorten de aankomende jaren alleen maar toeneemt. Je ziet hier de bruine kiekendief en de staartmees en de roodborst en dat is bijzonder, juist omdat hier ook veel mensen komen. Ook diverse eenden hebben hier hun plekje gevonden, denk hierbij aan de kuifeend, de slobeend en de bergeend. Dit maakt het ook ontzettend leuk om met  kinderen een mooie wandeling te maken door dit bos. Spot samen de diverse vogels en eenden, er valt onderweg genoeg te zien en te leren.

Nieuwsgierig geworden? Naast het Develbos zijn er nog tal van andere mooie natuurgebieden op Eiland IJsselmonde. Neem een kijkje op www.ontdekijsselmonde.nl en volg onze Facebookpagina en Instagramaccount, via: ontdekijsselmonde om op de hoogte te blijven en een overzicht van alle natuurgebieden en activiteiten te bekijken.

Foto’s Roelie ’t Jong