Ontdek IJsselmonde tipt … Een actief dagje uit

Kom naar Eiland IJsselmonde om een heerlijk actieve dag te beleven! Het beginpunt voor deze actieve dag is de Johannapolder. Je kunt hier heerlijk wandelen door de polder. Het kan wat modderig zijn, dus trek niet je mooiste schoenen aan. Na een verrassende wandeling kun je bij Tasman terecht voor een lekkere kop koffie. Zijn er kinderen mee? Het Abel Klimbos hier vlakbij is een heerlijke plek waar zij even kunnen uitrazen. Je kunt hier heerlijk klimmen en klauteren. Voor zowel kleine als wat grote kinderen is er een parcours aanwezig. Je kunt ook een balletje slaan op de golfbaan bij Abel Golf Pitch: Pitch & Putt. Kortom: in deze omgeving is genoeg te doen!

Heb je tijd over om nog verder op pad te gaan? De Rhoonse grienden zijn vanaf Abel een kwartiertje lopen. In deze voormalige wilgenplantages mag de natuur tegenwoordig haar gang gaan. Via smalle paadjes kun je de wilgknotten en de unieke flora en fauna fijn ontdekken.

Mocht je er nog puf voor hebben, dan kun je wilgenjungle van Klein Profijt induiken. Dit stukje griend ligt op loopafstand van de Rhoonse grienden. Hier kun je op zoek gaan naar unieke flora en fauna, zoals de spindotter en het sneeuwklokje. Ook de bever laat zich hier weer zien!

Benieuwd naar deze route of een andere wandelroute? Op www.ontdekijsselmonde.nl vind je alle routes op het prachtige Eiland IJsselmonde.