Ontdek IJsselmonde

Ontdek IJsselmonde tipt … Een dagje erop uit met de kids

Wil je gezellig een dagje uit met je kinderen? Kom naar Eiland IJsselmonde en ontdek samen de leuke oever van de Oude Maas.

We starten de dag bij De Kleine Duiker, een recreatieboerderij middenin de Zuidpolder. Je kunt hier door de polder wandelen en fietsen, maar wat dacht je van een kanotochtje? Peddelend door het riet leer je de natuur weer op een hele andere manier kennen. Ook kun je een rondje lopen over de boerderij om alle dieren te knuffelen en een kijkje te nemen in de vlindertuin.

Na een bezoekje aan de boerderij is het tijd om door te lopen naar het Barendbos, een fijne plek waar je zelf even rustig wandelt en de kinderen kunnen rondrennen. Voor wat verfrissing strijk je voor een kop koffie of een frisje even neer bij Theehuys Polderzicht. Op het grasveld met speeltuintje kunnen de kinderen hier heerlijk spelen.

Weer helemaal opgeladen? Je kunt de middag vervolgen met een treinritje op de Maasoever Spoorweg. Dit treintje vervoert je langs de oever en de bossen langs de Oude Maas. Een hele leuke manier om het natuurgebied samen verder te verkennen. Na even stil zitten in het treintje is een bezoekje aan de Speeltuin Oude Maas voor de kinderen een aangenaam plan. Deze speeltuin is zo’n 7 minuten lopen vanaf het stationnetje.

Wil je de leuke dag samen ten slotte lekker afsluiten? Grote kans dat je kinderen onderweg al de ideale plek hebben gevonden om dit te doen… Het Pannenkoekenhuis Oude Maas ligt op loopafstand van de speeltuin en serveert de heerlijkste pannenkoeken. Met een goedgevulde buik sluit je de dag gezellig af!

Benieuwd naar deze route of een andere wandelroute? Op www.ontdekijsselmonde.nl vind je alle routes op het prachtige Eiland IJsselmonde.