Ontdek IJsselmonde tipt … Heerlijk wandelen en fietsen op Eiland IJsselmonde

Zin in een fietstocht door het groen? Kom een stuk fietsen op Eiland IJsselmonde. Je start de fietstocht bij de Gorzen. Dit is een natuurgebied met veel groen en water. Het is haast moeilijk om je voor te stellen, maar deze plek was vroeger een vuilstortplaats. Ondertussen is het helemaal opgeknapt en heel mooi groen. Stap hier even af om een wandeling van een klein halfuurtje te maken. Daarna kun je vanaf de Oudelande je fietsroute vervolgen naar het Oosterpark. Hier kun je ervoor kiezen weer even af te stappen, maar fietsen mag hier ook. Even afkoelen? In dit uitgestrekte park vind je een fijn strandje.

Heb je na het wandelen, fietsen en misschien wel zwemmen inmiddels trek gekregen? Dan kun je in het park terecht bij pannenkoekenhuis De Pannekoe. Voor echte lekkere pannenkoeken ben je hier op het juiste adres. Ook voor niet-pannenkoekenfans is er wat wils, bijvoorbeeld een kipsaté of hamburger.

Na een heerlijke pannenkoek loop je in een paar minuten naar de leuke kinderboerderij De Dierenhof. Hier wonen onder andere kippen, koeien, geiten, schapen en een pony, maar ook huisdieren zoals konijnen en cavia’s kun je hier even aaien.

Sluit je fietstocht af door verder te trappen langs de Waal via de Theetuin. Dit is vanaf De Dierenhof ongeveer 10 minuten fietsen. Vanaf hier kun je de Rijksstraatweg volgen en kom je uiteindelijk uit bij De Wevershoeve. Om je actieve middag goed af te sluiten, kun je hier even neerstrijken op het terras.

Benieuwd naar deze route of een andere wandelroute? Op www.ontdekijsselmonde.nl vind je alle routes op het prachtige Eiland IJsselmonde.