Vakantieverhalen

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 1: Kletsnat in de auto

Wat beleven de Ridderkerkers op vakantie? Over een paar weken is de zomervakantie ten einde. Langzamerhand komen steeds meer mensen terug van vakantie, waar ze leuke maar ook gekke momenten hebben beleefd. In deze korte serie vertellen we enkele verhalen over hoe Ridderkerkers vakantie vieren en wat ze allemaal hebben beleefd.

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 1: kletsnat in de auto
Terwijl de kinderen druk spelen, vertelt een trotse vader over zijn gezinsvakantie. “Ik heb twee jongens, eentje van vier en van zeven. Wat de vakantie betreft, eigenlijk zijn wij met een stok en een steen al blij.” Volgens hem zijn de vakanties altijd rustig en is dat het moment waar ze het meest van genieten. “Meestal gaan wij op vakantie naar Frankrijk, maar vorig jaar en dit jaar gingen we naar Oostenrijk. We zaten lekker aan een meer, hebben gezwommen en door de bergen gewandeld.” De vader van de twee beschrijft de vakantie als ontspannen, ondanks dat er wel een kleine voorbereiding nodig was. “We hadden natuurlijk goede loopschoenen nodig en materiaal om te blijven drijven, maar voor de rest was het gemakkelijk inpakken.”

De ideale vakantie is volgens hem als de ouders en kinderen het leuk hebben en dat iedereen met een goed verhaal thuiskomt. “Zo was mijn oudste kind wezen rodelen van een twee en een halve kilometer baan en gingen we met de jongste naar een kasteel. Dat vonden ze helemaal geweldig.” Het leukste wat hij ooit heeft meegemaakt bevond zich echter niet in Oostenrijk. “Drie jaar geleden waren we in Denemarken, in net zo’n winkelcentrum als de Ridderhof. Daar hadden ze van die grote waterfonteinen, waarbij mijn oudste zoon besloot dat het warm genoeg was om er doorheen te lopen.” Het resultaat was een kletsnatte zoon. “Hij had het wel heel erg naar zijn zin gehad. We gingen na die fonteinen nog even op een terras zitten, maar hij moest alsnog wel kletsnat de auto in op de weg terug”, vertelt de vader lachend.

Tot slot geeft de man nog een vakantietip mee voor anderen: “Maak je niet teveel zorgen. Geef gewoon geld uit als je hebt. Als je niet zoveel hebt, geef dan uit wat je kan. Op vakantie moet je een beetje onbekommerd zijn.  Je hoeft niet per se elke avond uit eten, maar je kunt weleens een keer iets toestaan wat je normaal niet zou doen.”

Het interview is anoniem afgenomen, maar de desbetreffende personen zijn bekend bij de interviewer.

Door Willeke Havenaar