Vakantieverhalen

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 3: Vast op de berg

Wat beleven de Ridderkerkers op vakantie? Over een paar weken is de zomervakantie ten einde. Langzamerhand komen steeds meer mensen terug van vakantie, waar ze leuke maar ook gekke momenten hebben beleefd. In deze korte serie vertellen we enkele verhalen over hoe Ridderkerkers vakantie vieren en wat ze allemaal hebben beleefd.

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 3: vast op de berg
Met vastberaden enthousiasme vertellen een man en vrouw over hun gezamenlijke vakantie  naar Rhodos. “Het was geweldig. We hadden een all-inclusive hotel met de zee vlak voor de deur. Tussentijds lagen we aan het strand, maar daarbij hebben we ook om de dag nog dingen bezocht. Zo gingen we naar een vlindertuin en bezochten we de plaats Lindos.” De man vervolgt zijn verhaal met het gegeven van een gehuurde auto. “Op die manier zie je toch heel veel van het eiland.”

De twee vakantiegangers zijn gewend gekke dingen mee te maken. “De vakantie in Rhodos was eigenlijk de eerste rustige.” Hun gekste vakantiemoment speelde zich af in de Alpen. “In Frankrijk hadden we een auto op gas, maar op een gegeven moment was het gas op. Toen wilde we overstappen op benzine.” De vrouw vertelt dat het benzinepompje kapot bleek te zijn. “Toen stonden we bovenop de berg en wat doe je dan? Mobiele telefoons waren nog niet aan de orde.” De zwager bleek de oplossing. “Hij reed met ons mee dus is hij naar een ander dorpje gereden voor hulp. Hierna kwam er een wagen aan die ons met een stang naar beneden trok.” Lachend beschrijft ze het verhaal als een hele belevenis.

De vakantietip die ze als laatst nog meegeven is een culinaire: “Als je op vakantie gaat naar Griekenland ben je beter af met all-inclusive. Je kunt overal gaan eten, maar ze hebben maar één kok en het smaakt overal hetzelfde. In zo’n hotel eet je elke dag wat anders en dat vonden wij zelf heel prettig.”

Het interview is anoniem afgenomen, maar de desbetreffende personen zijn bekend bij de interviewer.

Door Willeke Havenaar