Vakantieverhalen

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 5: surfen in Albufeira

Wat beleven de Ridderkerkers op vakantie? Inmiddels gaat de zomervakantie naar zijn einde en zijn steeds meer mensen terug van bestemmingen, waar ze leuke maar ook gekke momenten hebben beleefd. In deze korte serie vertellen we enkele verhalen over hoe Ridderkerkers vakantie vieren en wat ze allemaal hebben beleefd.

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 5: surfen in Albufeira
Het was niet altijd even gemakkelijk in de vakantie van deze jongvolwassen dame, maar leuk was het zeker te noemen. Ze vertelt hoe ze met haar vier vriendinnen naar Albufeira in Portugal is afgereisd. “We verbleven er tien dagen. We hebben vooral genoten van de zon en s ’nachts het nachtleven verkent.” Daar bleef het niet bij in deze vakantie. “We zijn ook een dagje met de bus naar Lissabon geweest waar we culturele bezienswaardigheden hebben bezocht, zoals de Stadspoort.” De dames bewaarden best for last. “Op de één na laatste dag zijn we wezen surfen. Dat was denk ik mijn mooiste vakantie ervaring.” Volgens haar droeg de enthousiaste instructeur daar zeker aan bij. “Hij maakte er een leuk dagje uit van. Ik zou het zo weer doen.”

Op de vraag welk land de dame nog zou willen bezoeken, antwoordt ze met Griekenland. “Als ik al op vakantie ga, reis ik af naar zonbestemmingen.” In de toekomst hoopt ze echter meer noordelijke orden te verkennen. “Dan wil ik naar landen als IJsland en Noorwegen. Dit lijken mij namelijk erg mooie landen.” Haar ideale vakantie is een antwoord waar veel mensen zich in zullen herkennen. “Voor mij is dat  relaxen onder de zon in combinatie met het land verkennen en activiteiten ondernemen. Zeker de komende vakanties wil ik meer gaan zien en ontdekken in plaats van alleen maar relaxen.”

Een laatste vakantietip die ze meegeeft: “Zorg ervoor dat je koffer een paar kilo’s lichter is dan het maximaal toegestane. Dan zit je altijd goed! Ook voor de terugvlucht is het handig gezien het feit dat er vaak wel souvenirs worden meegenomen.”

Het interview is anoniem afgenomen, maar de desbetreffende personen zijn bekend bij de interviewer.

Door Willeke Havenaar