Vakantieverhalen

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 6: Skiën in de zomer

Wat beleven de Ridderkerkers op vakantie? Inmiddels gaat de zomervakantie naar zijn einde en zijn steeds meer mensen terug van bestemmingen, waar ze leuke maar ook gekke momenten hebben beleefd. In deze korte serie vertellen we enkele verhalen over hoe Ridderkerkers vakantie vieren en wat ze allemaal hebben beleefd.

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 6: Skiën in de zomer
Dat skiën alleen in de winter kan, is een misvatting. Twee weken lang was deze Ridderkerker ’s zomers te vinden in Hinterux, Tirol in Oostenrijk. “Zowel in maart als juli ben ik hierheen geweest. Ik heb er mooie bergwandelingen gemaakt en ik ben wezen skiën op de gletsjer.” De Ridderkerker trekt er wel vaker alleen op uit naar Oostenrijk. “Voor mij is het het mooiste vakantieland.” Het leukste aan zijn vakantie is te beschrijven als een zomers tafereel in een koude omgeving. “Als je op je ski’s staat in het dal en het is hoogzomer, dat is echt uniek.”

Voor hem is de ideale vakantie eentje waar veel te beleven valt. “Ik vind het fijn als je lekker kunt wandelen, skiën en in een goed hotel zit. Daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen.” Zijn vakantietip aan anderen is kort maar krachtig: “Goede voorbereiding is belangrijk, dus besteed daar wel aandacht aan.”

Het interview is anoniem afgenomen, maar de desbetreffende personen zijn bekend bij de interviewer.

Door Willeke Havenaar