Vakantieverhalen

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 7: Kanoën met de vissen

Wat beleven de Ridderkerkers op vakantie? Inmiddels gaat de zomervakantie naar zijn einde en zijn steeds meer mensen terug van bestemmingen, waar ze leuke maar ook gekke momenten hebben beleefd. In deze korte serie vertellen we enkele verhalen over hoe Ridderkerkers vakantie vieren en wat ze allemaal hebben beleefd.

Ridderkerkse vakantieverhalen deel 7: Kanoën met de vissen
Spanje is een bekend vakantieland voor velen. Daar kan deze Ridderkerkse dame over meepraten: “Dit jaar ben ik negen dagen naar het zuiden van Spanje geweest om mijn oom en tante te bezoeken. Zij wonen sinds een aantal jaren in Spanje.” Ze beschrijft de reis als een ‘luie vakantie’. “We hebben aan het zwembad gelegen in de zon. Daarnaast zijn we wezen zwemmen en hebben we heerlijk gegeten aan het strand en de zee.” Daar eindigde de trip niet, want ze brachten ook nog een bezoek aan het plaatsje Cordoba om daar de toerist uit te hangen. “We hebben er een bus en boottour gedaan en wat geshopt.  Daarnaast zijn we ook een ontzettend leuke markt afgegaan.” De temperaturen waren er alleen niet mals. “We liepen wel in de brandende zon, zonder schaduw en met zo’n 36 graden. Gelukkig zijn we wel wat gewend.”

Het idee om naar Spanje te gaan was een last-minute ingeving van de Ridderkerker. “Ik twijfelde of ik wel weg wilde in de zomer, maar toen mijn vrije dagen naderden, had ik spijt dat ik niets geregeld had. Uiteindelijk heb ik op een avond mijn oma gebeld om te vragen of zij samen met mij naar mijn oom en tante zou willen gaan.” Voor haar is Spanje ook een veelbezocht land. “Vroeger ging ik veel naar Frankrijk, maar de laatste jaren ga ik steeds meer naar Spanje.”

Haar mooiste ervaring bevond zich echter in het eerstgenoemde land: “Dat was een kanotocht toen ik tien was. Het was op een rivier en je kon door het water de vissen zien die mee zwommen. De lol, het zwemmen en de omgeving hebben toen veel indruk op mij gemaakt.” Het mooiste vakantieland voor haar is Frankrijk. “Maar als ik er één moet kiezen waar ik nog niet geweest ben, denk ik Indonesië. Mijn oma komt daar vandaan en in haar verhalen klinkt het als een prachtig land.”

 Uit haar ideale vakantie blijkt ze een echte cultuursnuiver te zijn: “Ik wil meer te weten komen over de cultuur en geschiedenis van het land of de omgeving waar ik verblijf. Dat maakt het perfect.” Haar vakantietip aan iedereen is: “Zorg ervoor dat je voor vertrek al wat onderzoek hebt gedaan naar de gewoontes van de mensen en het land waar je verblijft. In Spanje worden er bijvoorbeeld ‘s middags siësta’s gehouden waardoor sommige winkels en restaurants een aantal uren dicht zijn.”

Het interview is anoniem afgenomen, maar de desbetreffende personen zijn bekend bij de interviewer.

Door Willeke Havenaar