24-ste editie van de Draai Rond de Kraai

Aanstaande zaterdag 11 mei wordt al weer de 24-ste editie gehouden van De Draai rond de Kraai. Ook dit jaar wordt de dag gehouden door het Wielercomité van Rijsoord in samenwerking met Roparunteam De Rezoordse Kraaien. Rondemiss is Ani Sarkissian.

Programma 11 mei 2019:
11.00 uur  De Kleine Kraaienloop (1,7 km)
11.45 uur  De 5 en 10 Kraaien Kilometers
12.30 uur  Sportklasse
14.00 uur  Amateurs
15.15 uur  Elite/Belofte Vrouwen/Amateur-Vrouwen
17.00 uur  Elite-Mannen/Beloften

12.30 uur Sportklasse
Bij de eerste wielerwedstrijd van de renners in de Sportklasse zal oud-Ridderkerker Paul van Strien aan het vertrek staan. Titelkandidaat is Edward Sol, die vorige week nog de Bevrijdingsronde van Rijswijk op zijn naam wist te zetten, maar ook is Frans van Winden, de winnaar van vorig jaar van de partij, dus dat zal sowieso een spannend duel gaan worden. Outsiders voor de overwinning zijn misschien wel Edwin Vrauwdeunt uit Den Haag, Gerard Kooistra uit H.I. Ambacht en Ton Ippel uit Barendrecht. Vooraf hebben zich al 59 renners aangemeld, maar op de dag zelf is inschrijven ook altijd nog mogelijk.

14.00 uur Amateurs
In de tweede wedstrijd, die voor de Amateurs, verdedigt Jonathan Espigares de Ridderkerkse eer. Hier staan 60 renners aan de start en belooft het ook een spannende wedstrijd te worden. Vorig jaar werd Jonathan Espigares met een halve banddikte op de meet verslagen door Herman ten Kate. Dat zal hem dit jaar niet nog eens gebeuren.

15.15 uur  Elite/Belofte Vrouwen/Amateur-Vrouwen
Vooral bij de derde wedstrijd, de dameswedstrijd, is het aantal deelneemsters flink toegenomen, doordat de dameswedstrijd van Made, die op dezelfde dag gereden zou worden, is geannuleerd. Van de 68 rensters staat Mascha Mulder als enige Ridderkerkse aan het vertrek. Titelverdedigster Minke Slingerland uit Oosterhout zal er ongetwijfeld alles aan doen om weer op de hoogste trede van het podium te mogen staan.

17.00 uur  Elite-Mannen/Beloften
De slotwedstrijd van de Draai Rond de Kraai is traditiegetrouw voor de Elite en Beloften Amateurs. Sander Lodder moet daarin de Ridderkerkse eer gaan hooghouden, maar heeft daarbij minimaal 73 concurrenten, dus ook hier wordt het weer dringen aan het vertrek, maar uiteraard des te meer bij de finish.

Patrick Bos (rechts) won vorig jaar.

Foto’s: Pieter de Koning
Arjan ’t Jong