Sport

45 jaar zaalvoetbal Ridderkerk

In 1978 werd de zaalvoetbal competitie opgericht door Jan Dijksman met een paar vriendenteams spelend in sporthal De Beverbol in Bolnes. De sporthal bestaat niet meer en nu wordt er elke maandagavond van 19:00u tot 23:00u gespeeld in de drie huidige sporthallen in Ridderkerk; Drievliet, De Fakkel en De Wissel. Sinds 2006 is het zijn zoon Holland Dijksman die de organisatie verzorgd. Momenteel doen er 30 teams mee verdeeld over drie klassen en twee bekertoernooien.

Vrijdag 26 mei was in sporthal De Wissel de traditionele bekerfinale avond met aansluitend de seizoens-prijsuitreikingen voor alle kampioenen en sportiviteitswinnaars. Het bekertoernooi bestaat sinds 2017 uit een A-beker en een B-beker. Beide bekers zijn in de laatste wedstrijd van de avond beslist. Het team van Fireballs wist overtuigend te winnen en zich als kampioen van de A-beker te kronen. In de beslissende wedstrijd om de B-beker was het enorm spannend en ging het op en neer. De Tovenaars van Tatabanya hadden genoeg aan een gelijkspel, terwijl Kansloos United moest winnen. Uiteindelijk pakte het team van Kansloos United met een 3-1 overwinning in hun twintigste seizoen hun eerste grote hoofdprijs.

Kampioen Hoofdklasse – Fireballs

In de competitie ging het kampioenschap van de Hoofdklasse overduidelijk naar de mannen van Fireballs. Zij waren dit seizoen het meest constant, verloren slechts tweemaal en werden met 10 punten voorsprong kampioen en pakte dus de dubbel. De sportiviteitstrofee ging dit seizoen naar DSN Workspace Solutions. Het kampioenschap in de 1e klasse werd in de voorlaatste speelronde beslecht. DRV accountants kroonde zich voor de tweede keer als kampioen van de 1e klasse en zal komend seizoen hun rentree maken in de Hoofdklasse. Van Roon Timmerwerken was in deze klasse het sportiefste team. In de 2e klasse was het spannend tot aan de laatste speelronde. Uiteindelijk ging Stad Rotterdam 1995 er met de titel vandoor met slechts 3 punten voor op Kansloos United, zie foto bovenaan dit artikel. In de sportiviteitsranking pakte Interdam bv op de laatste dag de hoofdprijs.

Na een seizoen gespeeld te hebben op de tijdelijke locatie aan de PC Hooftstraat wordt er reikhalzend uitgekeken om de wedstrijden weer te spelen in de volledig gerenoveerde sporthal Drievliet. Maandag 28 augustus start het nieuwe seizoen waarvoor de voorbereidingen nu in volle gang zijn. Binnen de Zaalvoetbal Competitie Ridderkerk is de minimale leeftijd 15 jaar en is er geen maximale leeftijd. De oudste spelers op dit moment zijn 58 jaar en kampioen van de 2e klasse. Nieuwe teams zijn altijd van harte welkom! Inschrijven als team doe je via het inschrijfformulier op de website: www.zaalvoetbalridderkerk.nl.

De organisatie is zoekende naar scheidsrechters voor het nieuwe seizoen. Bent u als verenigingsscheidsrechter actief en altijd al een zaalvoetbalwedstrijd hebben willen leiden, dan kunnen wij u helpen met interne aansturing en doorgroei mogelijkheden naar het landelijke KNVB niveau met een bondsopleiding. U krijgt een wedstrijdvergoeding op vrijwilligersbasis en na elke speelavond sluiten de scheidrechters gezamenlijk af met een hapje en drankje. Gezelligheid staat bovenaan, voor teams en scheidsrechters. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact op via organisatie@zaalvoetbalridderkerk.nl of 06-41730483.