André de Waal vertrekt bij Drechtsteden handbal

Trainer – coach André de Waal vertrekt bij de mannentak van Drechtsteden handbal. De Waal was bezig aan zijn eerste seizoen bij de samenwerking van D.E.S.’72 (Papendrecht), Conventus (Zwijndrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk). Het is (nog) niet bekend waar hij zijn carrière voortzet.

Het was voor de handballers van Drechtsteden een seizoen van pieken en dalen. In het eerste jaar van de samenwerking waren de verwachtingen hoog gespannen. Saturnus’72 speelde vorig seizoen met de heren in de middenmoot van de Hoofdklasse maar moest telkens weer zien dat de smalle basis gedurende het seizoen de ploeg opbrak. Met de samenwerking werd de selectie en de trainersstaf flink uitgebreid. Naast Van de Waal werd ook Hans van der Wiel aangetrokken als assistent trainer en coach van het tweede dat in de Eerste klas uitkomt. Een plaats bij de eerste vijf op de ranglijst werd door de Waal dan ook mogelijk geacht. De start was veelbelovend, maar gedurende het seizoen zakte de ploeg toch weg. Met nog drie wedstrijden op het programma stond de ploeg met 1 punt boven de gevaren zoné. Begin maart won de ploeg de “laatste” wedstrijd van dit seizoen met 30-24 van HMS/Achilles. De Corona pandemie maakte een einde aan de competitie en het lopende seizoen. 

De opmaak naar een nieuw seizoen is inmiddels in volle gang. Opnieuw gaat de selectie met een ploeg in de Hoofdklasse spelen terwijl het tweede weer zal uitkomen in de eerste klas. Een opvolger voor Van der Waal is nog niet gevonden. Gesprekken met opvolgers heeft nog niet geleid tot witte rook. T.C. voorzitter Marko Bakema nodigt dan ook trainers uit contact met hem op te nemen voor de functie van hoofdtrainer bij de Drechtsteden mannen. De samenwerking tussen de drie verenigingen heeft bewezen dat er toekomst zit in het handbal binnen de Drechtsteden. “De kinderziekten in de samenwerking zijn eruit en niets staat, als de pandemie onder controle is, een mooi handbal seizoen in de weg”. Mocht u interesse in de functie van hoofdtrainer bij de mannen hebben, dan kunt u per mail contact opnemen met Marko Bakema; bakie2010@hotmail.com.  

Hans van der Wiel en André de Waal (R)