Sport

André van den Bosch vertrekt bij Saturnus’72

Saturnus’72 heeft in goed overleg met herentrainer André van den Bosch besloten om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. 

Van den Bosch was tot en met vorig zaalseizoen trainer bij de dames. Daarna maakte hij de overstap naar de heren van Saturnus’72. Met dit team speelt hij zondag de laatste competitiewedstrijd. De ploeg zal eindigen op een plek in de middenmoot van de hoofdklasse. Volgens voorzitter Peter Maaskant een keurige plek en kan Saturnus terug kijken op goed seizoen. Tot aan de zomer zal Van den Bosch ook de eerste stappen zetten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Volgend seizoen zal Saturnus’72 gaan samenwerken met twee andere verenigingen in de omgeving. Samen met D.E.S.’72 (Papendrecht) en Conventus (Zwijndrecht) zal gewerkt worden aan een nieuwe opzet. Vanuit de drie verenigingen zullen twee wedstrijdteams worden samengesteld. Het eerste zal uitkomen in de Hoofdklasse. Om de lijn in de herengroep verder door te voeren zullen ook de heren A junioren een gezamenlijk team op de been brengen. De besturen willen deze nieuwe opzet starten met een nieuwe technische staf. Inmiddels zijn er al contacten gelegd met kandidaten voor deze posities.

Zondag staat de laatste zaal wedstrijd op het programma. Bij Hercules in Rijswijk (13.40 uur) zal getracht worden de vierde plek in de hoofdklasse vast te houden. 

De dames startten zondag in de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij Twist 2 in Vlaardingen. Op het veld werkt de ploeg een bijzondere kleine competitie af met nog vier andere teams. De stand in de tweede klas is;

  1. Ventura 2 7-12
  2. Vires et Celeritas 1 7-12
  3. Roda’71/1 6-06
  4. Saturnus’72/1 6-02
  5. Twist 2 6-00