Sport

ASS-team SV Slikkerveer ontving geweldige cheque

Het ASS-team van SV Slikkerveer ontving een geweldig mooie cheque van de Zwaluwen Jeugd Actie van maar liefst € 6017,-. De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking. De spelers van het ASS-team bij SV Slikkerveer zijn kinderen met autisme, die op deze wijze heel fijn samen kunnen voetballen en dat ook in competitieverband doen.

De cheque werd overhandigd door Annelies Prins, districtscoördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie, aan aanvoerder Lesley Meijer. Het team heeft voor dit geld onder andere een compleet nieuw tenue en trainingspakken kunnen aanschaffen. Naast de reguliere competitie gaat het team ook weer een paar bijzondere toernooien tegemoet.

,, Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste kinderen is dat de gewoonste – en de leukste – zaak van de wereld. Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat zij kunnen voetballen. Daarom steunt de Zwaluwen Jeugd Actie het aangepast voetbal van de KNVB. Met het geld dat wordt ingezameld door de Zwaluwen Jeugd Actie worden mooie projecten gerealiseerd zodat kinderen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen. Een ander deel van de opbrengst van de actie is beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal, een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking of het organiseren van een voetbalclinic’’, licht Annelies Prins toe.

Foto: Roelie ’t Jong