Bart Keijzer, nieuwe man bij Drechtsteden dames

Bart Keijzer (29) is begonnen als trainer bij de handbalsters van Drechtsteden. Hij volgt hierbij Raymond van der Staaij op die na het vorige zaalseizoen is gestopt.  

Het is voor Keijzer zijn eerste klus als trainer. Zelf traint en speelt hij bij het Rotterdamse Atomium’61 dat uitkomt in de eerste divisie. Om de damesgroep naast zijn eigen wedstrijden en trainingen te begeleiden zijn diverse afspraken gemaakt. Zo traint de selectie nu op dinsdag en vrijdag en spelen ze op zondag. Hier is gekeken of de aanvangstijden van de wedstrijden matchen met zijn eigen wedstrijden. Dit betekent dat er soms wel eens vroeg moet worden gespeeld, maar daar hebben de dames geen moeite mee. Na het vertrek van Raymond van der Staaij heeft Keijzer het stokje al tijdelijk overgenomen. Dit tot tevredenheid van bestuur en speelsters.

Keijzer geeft aan dit jaar te starten met een gemêleerde groep met veel jonge meiden. “Een leuke uitdaging die tot op heden goed bevalt. Er valt best nog wat werk te worden verzet om tot een stabiele ploeg te komen, maar het eerste resultaat was zondag al merkbaar”. In een veldcompetitie uitwedstrijd bij H.V.O.S., die vanwege het slechte weer in de zaal werd gespeeld (!), werd een mooie overwinning geboekt. “Vorige week in de uitwedstrijd bij T.O.G.B. kon ik er helaas niet bij zijn. Het was een lastige wedstrijd die met 17-14 werd verloren. Ook vandaag (zondag) was het aanvankelijk rommelig, kwamen we achter op 4-1, maar ging het gedurende de wedstrijd beter. Bij rust hadden we de achterstand goed gemaakt tot 11-11. In het tweede bedrijf werd het spannend maar trokken we verdiend de winst met 18-19 over de eindstreep. Jammer is wel dat keepster Dunja Berkhout met een knie blessure moest uitvallen.” Bart de Keijzer gebruikt de komende veldwedstrijden in opstap naar de zaalcompetitie die op 16 oktober van start gaat.

Zondag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen D.W.S. Deze wedstrijd begint al om 10.00 uur en wordt gespeeld op het veld van Conventus in Zwijndrecht. De tegenstander heeft, net als Drechtsteden, 2 punten uit 2 wedstrijden.