Sport

Be Quick 28 de gelukkigste in strijd met RVVH

In Zwolle leek het lang op een gelijkspel uit te draaien tussen de vrouwen van Be Quick’28 en RVVH. Een penalty in de 82e minuut bracht de thuisploeg de overwinning.

De wedstrijd tussen de twee promovendi was op voorhand een interessante. Vorig seizoen speelden beiden ploegen in de hoofdklasse tegen elkaar en deelden ze de punten. In Zwolle was RVVH de betere ploeg al creëerde het nauwelijks kansen in de eerste helft. In de 27e minuut was het Be Quick dat uit een counter de grootste kans van de eerste helft kreeg. De bal gleed net langs de paal.

Na rust bleef RVVH de betere ploeg en creëerde een drietal kansen die niet werden afgemaakt. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen. In de 82e minuut werd de bal van dichtbij hard op de handen van een RVVH verdedigster geschoten. De goed fluitende scheidsrechter besloot tot een strafschop. Deze werd door Be Quick dankbaar verzilverd.

Ondanks een slotoffensief van de Ridderkerkers gaven de Zwolse dames de voorsprong niet meer uit handen en boekten, een gelukkige,1e overwinning van het seizoen.